Etusivu » Yritys » Uutiset & Tapahtumat » FAQ » Referenssit » Tutkimukset & Artikkelit » Videot » Esitteet » Linkit » Yhteystiedot »
Saturday, 19. August 4:36 (GMT +02:00)

Tuotteet & Ratkaisut

Ilmastointilaitteiden ja iv-kanavien tutkiminen
Ilmastointijärjestelmän ja IV-kanavien puhdistaminen
Pölynhallinta, asbestipurkutyöt, kosteus- ja homevauriokorjaustyöt
Työntekijän henkilökohtainen suojautuminen
Ilman suodatus
Rasvan ja muun vaikean lian poisto

Uutiset

3.11.2015 | Lifa Air sekä kiinalainen kulutuselektroniikan valmistaja Edifier ovat perustaneet Kiinan Dongguaniin yhteisyrityksen, joka valmistaa ilmanpuhdistimia kuluttajamarkkinoille. Laitteet perustuvat Lifa Airin ilmanpuhdistimiin myönnettyihin patentteihin.

» Lue lisää

30.3.2014 | Lifa Air avannut uuden koulutuskeskuksen Saksaan

Lifa Air on avannut uuden koulutuskeskuksen Saksaan, Dysseldorfiin, yhdessä edustajansa kanssa.

Koulutustilassa on kaiken kokoisia ja muotoisia ilmastointikanavia – 100cm x 100cm kanttikanavasta 60mm pyöreään - kukin 6 metriä pitkällä suoralla osuudella, jonka jälkeen 90-asteen mutka ja vielä 1 m pitkä suora osuus.

Lisäksi useita erilaisia IV-koneita, palopeltejä ym. komponentteja, joiden kanssa voidaan esitellä JA ENNEN KAIKKEA KOKEILLA KÄYTÄNNÖSSÄ miten eri laitteet toimivat kussakin tapauksessa.

Päivän koulutustilaisuuden voi tilata maksutta yrityksellenne 4 vkoa etukäteen kimmo.haapalainen(at)lifa.net

1.12.2013 | RUOTSIIN EDUSTAJA LIFA AIR:LLE

Voxsol Ab, www.voxsol.se , on aloittanut IV-puhdistuskoneiden ja muiden laitteidemme jälleenmyynnin Ruotsissa. Voxsol on täydellinen kumppani meille, koska heillä on pitkä historia nuohoojien tarvikkeista ja niiden toiminnallisuudesta eri olosuhteissa, sekä tuntevat hyvin markkinan myös IV-puhdistuksen alalta. EU standardoinnin ja IV-puhdistusalan kansainvälisen kehityksen myötä myös Ruotsissa on tapahtunut viime vuosina tapahtunut uutta kehitystä, mm. RSVR järjestö sai uuden vetäjän ja järjestää jälleen koulutuksia alan palveluyrityksille.


LIFA RENOVI PÖLYNHALLINTAOVI VOITTI FINNBUILD MESSUJEN HIGHLIGHTS –PALKINNON 6.10.2010

RenOvi Pikakiinnitettävä Pölynhallintaovi rakentamisen ja remontoimisen aikaisen pölyn leviämisen estämiseksi sekä turvallisten työolosuhteiden aikaansaamiseksi.
» RenOvi esite

Tuomariston valintaperusteet:

  • Suuri määrä potentiaalisia käyttökohteita.
  • Kestokulutushyödyke, joka vähentää kertakäyttö-ratkaisujen tavara- ja jätevirtoja.
  • Rakentamisen / remontoinnin aikainen ja etenkin sen jälkeinen haitallisten pölyjen määrän minimointi.
  • Siivoustiheyden pienentäminen, terveyden edistäminen.
  • Käyttäjäyritysten jälkityöt kuten paikkaus, maalaus, viimeistely ja siivous vähentyneet huomattavasti.
  • Jo olemassa olevien pölynhallintamenetelmien (alipaineistus ja osastointi) täydentäminen.
  • Varteenotettava vaihtoehto kertakäyttöisille muovi- ja vetoketjuratkaisuille.
Suomen Messut kutsui FinnBuild 2010 Highlights -tuomariston puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Laura Apilon VTT Expert Service Oy:stä. Muita tuomariston jäseniä olivat toimialajohtaja Reijo Kangas, Tekes;  johtaja Jukka Pekkanen, Talonrakennusteollisuus ry/Rakennusteollisuus RT ry ja toimitusjohtaja Ilkka Salo, LVI-talotekniikkateollisuus ry.

Lifa Air Oy:ltä uutuustuote; RenOvi pölynhallintaovi

09/2010


RenOvi pölynhallintaovi
RenOvi Pölynhallintaovi on ratkaisu siirtymäreittien (oviaukkojen) pölynhallintaan. Laitteen avulla voidaan varmistaa ettei purku, saneeraus- tai uudelleen rakentamistöistä syntyvät pölyt tai hajut voi levitä korjauksen alla olevista tiloista muihin tiloihin. RenOvi on patentoitu tuote, mutta ennen kaikkea se on käytettävyysinnovaatio, joka on tehty rakennuspalveluyritysten toiveitten mukaisesti: vähentämään työperäistä altistusta haitta-aineille, nopeuttamaan työskentelyä ja minimoimaan rakennusjätteen määrää.

Korjausalueelle johtava ovi irroitetaan ja tilalle asennetaan RenOvi pölynhallintaovi, johon on integroitu ilmansiirto (=alipaineistus) ja imuriliitäntä; myös sähköjohdot voidaan viedä tarvittaessa ”yläkautta” pois jaloista. Ovielementin asentaminen on nopeaa, käyttö ja kulku läpi turvallista ja helppoa. Laite on suunniteltu kestämään korjaustöiden aiheuttamat fyysiset rasitukset ja se on tehty pölyä hylkivistä materiaaleista.

RenOvi yhdistetään alipaineistavaan ilmanpuhdistuslaitteeseen (esim. Lifa HepaClean 1100, 2500, 4000 tai Lifa AirClean 3500, 7000), joka voidaan sijoittaa haluttuun paikkaan joko korjausalueen sisä- tai ulkopuolelle. Ilmavirtaukset saadaan haluttuun suuntaan ja puhdistettu ilma johdetaan suodatettuna joko sisätiloihin (HEPA-luokan suodatus) tai ulos (F7 suodatus).

Ovielementti on helposti lukittavissa/irrotettavissa 60-100cm oviaukkoihin. Kompakti paketti kantokassissa on helposti kuljetettavissa paikasta toiseen.

Lisätietoja:
myynti(at)lifa.net, (09) 394 858 / kotimaan myynti

Pölynhallinta rakentamisessa – Lifa Group ja Ramirent yhteistyöhön.

06/2009

Ramirent Finland Oy ja Lifa Group ovat tehneet yhteistyösopimuksen rakennusaikaisesta pölynhallinnasta. Palvelu kattaa koko Suomen

» Lue lisää

Innovi tupakointitila

04/2007

Lifa Air on kehittänyt ja tuonut markkinoille alipaineistavan Innovi tupakointitilan ovimodulin.

Zephyr - työpisteen henkilökohtainen ilmanpuhdistin

13.3.2006

Monet kärsivät huonolaatuisesta hengitysilmasta. Erityisesti allergioita sairastavat mutta myös ne terveet henkilöt, jotka työskentelevät paikoissa, joissa sisäilman laatu on syystä tai toisesta heikko. Näitä tarpeita varten Martela on yhteistyössä suomalaisen Lifa Air Ltd:n kanssa kehittänyt allergiatyöpisteen, joka tarjoaa puhdasta ilmaa ja siten parantaa merkittävästi työskentelyolosuhteita.

Toimistokalusteisiin integroitava ilmanpuhdistin puhdistaa tehokkaammin ilmaa kuin perinteinen ilmastointi ja sen suodattimet. Työpisteeseen asennettava ilmanvaihtojärjestelmä on henkilökohtainen puhdasilmavyöhyke, joka estää jopa pienhiukkasten pääsyn hengitysilmaan. Menetelmä on tehokkain ratkaisu, jolla perinteisissä toimistotiloissa voidaan estää ilmassa olevien fysikaalisten, kemiallisten ja biologisten ärsykkeiden haittoja. Yksi Zephyr tarjoaa puhtaan hengitysilman jopa neljälle henkilölle. Lifan suodatusteknologiaa käytetään ilmaperäisesti leviävien epäpuhtauksien poistamiseen ja se on käytössä mm. Allergia- ja Astmaliiton Allergiatalon lasten päiväkodissa.

Työpisteen ilmanvaihtojärjestelmä käsittää puhdistinyksikön pienhiukkasille ja kaasumaisille epäpuhtauksille, puhtaan ilman tuloelimen sekä poistoilmajärjestelmän.

Lifa Air, Lonix ja Instakon kansainväliseen yhteistyöhön talotekniikan suunnittelujätti Surbanan kanssa

Lehdistötiedote 10.10.2005

Suomalaisyritykset Lonix, Lifa Air ja Instakon ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen Surbana Technologies Pte Ltd kanssa älykkään talotekniikan käyttämiseksi laajamittaiseen aluerakentamiseen Aasian ja Lähi-idän markkinoilla. Yritykset panostavat yhdessä laadukkaan sisäilmaston ja edistyksellisen talotekniikan toteuttamiseen hyödyntäen liiketoimintamahdollisuuksia Surbanan keskeisillä kansainvälisillä markkina-alueilla.

Surbanalla on yli 25 vuoden kokemus aluerakentamisen teknologiaratkaisuista. Surbana on suunnitellut Singaporessa 26 kaupunkialuetta, jotka sisältävät yhteensä miljoona asuntoa. Surbanan suunnitteluosaamista on viety jo yli kymmeneen maahan, mm. Kiinaan, Intiaan, Kaakkois-Aasiaan ja Lähi-itään.

Lonixille Surbana on kymmenes merkittävä kansainvälinen kumppanuus. Kansainvälinen tuotekauppa edustaa jo 50% Lonixin tuotekaupasta ja on yrityksen nopeimmin kasvava osa. Myös Instakon panostaa vahvasti kansainväliseen liiketoimintaan. Lifa Airin kansainvälinen asema on jo vakiintunut, joskin yhteistyö Surbanan kanssa mahdollistaa pääsyn globaalisti merkittäviin projekteihin.

Sopimus allekirjoitettiin valtioitten tason yhteisessä tapaamisessa, jossa paikalla olivat ministeri Dr Vivian Balakrishnan ja Suomen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mari Kiviniemi.

Lonix
Lonix on johtava tietojärjestelmäkomponenttien toimittaja uudella kokonaisvaltaisesti hallitun talotekniikan alueella. Lonixin teknologioihin pohjautuvat ratkaisut luovat viihtyisät, terveelliset, turvalliset ja energiaa säästävät olosuhteet kaiken tyyppisiin rakennuksiin. Digitaalikaupunkien tarpeisiin soveltuvien kiinteistön käyttöjärjestelmien toimittajana Lonix on uranuurtaja. Lisätietoja: www.lonix.com

Instakon
Instakon on monipuolinen talotekniikan ammattilainen, joka tarjoaa LVISTA-suunnittelun lisäksi älykkään, integroidun talotekniikan suunnittelua ja konsultaatiota. Edistyksellisten mallinnus- ja simulointimenetelmien asiantuntijana yritys on alansa edelläkävijöitä. Lisätietoja: www.instakon.fi

Lisätietoja:

Lifa Air IAQ Ltd
Vesa Mäkipää
Toimitusjohtaja
+358 50 63696
vesa.makipaa(at)lifa.net | www.lifa.net

Lonix Oy
Tuomas Koskenranta
Toimitusjohtaja
+358 50 352 8333
tuomas.koskenranta(at)lonix.com | www.lonix.com

Instakon Oy
Atte Perttu
Toimitusjohtaja
+358 400 495 595
atte.perttu(at)instakon.fi | www.instakon.fi

Espanjan suurin kiinteistöhuoltoyhtiö Lifa Airin asiakkaaksi

9.9.2004

Helsinki 8.9.2004 – Espanjan suurin kiinteistöhuolto- ja siivousalan yhtiö, EULEN, S.A., on valinnut suomalaisen Lifa Airin teknologian tarjoamiensa ilmanvaihtokanavien puhdistuspalvelujen perustaksi. ”Lifan myynnin kasvuodotuksia vahvistaa se, että näin suuri yhtiö arvioi markkinoiden olevan valmiit tälle palvelubisnekselle Espanjassa. Suomessa alan suurimmat yhtiöt ovat myös päätyneet Lifa Airin teknologiaan” sanoo Lifa Airin Euroopan myynnistä vastaava Kimmo Haapalainen. ”Tämä on uutta palvelua ja uskon teknologisen osaamisen lisäksi koulutuspakettimme ja teknisen tukemme olleen ratkaisevasti kilpailijoitamme paremman” Haapalainen jatkaa.

Ensimmäinen erä Lifan tuotteita toimitetaan EULENille syyskuun 2004 aikana. EULENilla on toimintoja 53:ssa Espanjan suurimmassa kaupungissa sekä Portugalissa ja kymmenessä Latinalaisen Amerikan maassa. Tämä kasvattaa kaupan tarjoamaa potentiaalia Lifa Airille

Ilmanvaihtokanavien puhdistus Espanjassa rajusti kasvava markkina-alue

Espanjan IV-kanavien puhdistusmarkkinat ovat, kuten muuallakin maailmassa, vasta heräämässä. Markkinoiden kasvua tulevat kiihdyttämään, paitsi EU-direktiivien vaatimukset, myös kasvava tietoisuus sisäilman laadun merkityksestä terveydelle ja työtehokkuudelle. "Kyllä kulinaristiseen espanjalaiseen puree, kun hän havaitsee, että hänen päivittäisen kilon ruoka-annoksensa ja kahden litran juoma-annoksensa puhtautta kontrolloidaan nykyään äärimmäisen tarkasti, mutta 15.000 litran hengitysilma-annoksen puhtautta ei sitten juurikaan", sanoo Lifa Airia Espanjassa edustavan CasaVonen, S.L. -yhtiön toimitusjohtaja Pekka Savonen.

Espanjassa on EU-maista eniten ilmanvaihtokanavia. Madridissa on enemmän ravintoloita kuin missään muussa Euroopan kaupungissa. ”Espanja ei ole vielä rajoittanut esimerkiksi tupakointia ravintoloissa, mutta paloturvallisuuden kannalta ravintoloiden rasvaisten IV-kanavien puhdistaminen on tärkeää. Myös näissä Lifan puhdistusteknologia on ylivoimainen”, Savonen sanoo.

Terrorismiuhka sekä suuri sairaalatiheys ja Madridiin lähivuosina rakennettavat kahdeksan uutta sairaalaa tarjoavat lisäksi merkittävän potentiaalin Lifan 3G -ilmansuodatusteknologialle maassa. Mainitulla teknologialla yhtiö voitti viime lokakuussa Suomessa Tuottava Idea -kilpailun yrityssarjan.

Lisätietoja
CasaVonen, S.L.
Pekka Savonen, Madrid
Email: pekka(at)casavonen.com
Puh: +34 62 6961 443

Lifa Air Oy Ltd
Kimmo Haapalainen, Helsinki
Email: kimmo.haapalainen(at)lifa.net
Puh: (09) 394 858
www.lifa.net
www.3gfilters.com

Suomalaiset Halton Marine ja Lifa Air yhdistävät osaamisensa laivailmastoinnissa

14.6.2004

Helsinki 3.3.2004 – Sisäilman suodatusjärjestelmiä kehittävä ja valmistava Lifa Air ja laivojen ilmastointiratkaisuihin erikoistunut Halton Marine ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan Halton käyttää Lifan innovatiivista 3G-suodatinjärjestelmää laivojen ja öljynporauslauttojen ilmastoinnin ja ilmanvaihdon järjestelmissään.

Sopimus yhdistää suomalaisen Lifan kehittämän ainutlaatuisen 3G-teknologian Halton Marinen kansainväliseen markkinointi- ja myyntiverkostoon. Lifan toimitusjohtaja Vesa Mäkipään mukaan Lifalla on Halton-sopimuksen kautta oiva mahdollisuus edetä nopeasti laivojen suodatinjärjestelmien houkutteleville markkinoille: “Tähtäimessämme on ylivoimainen markkinaosuus. Ratkaisevaa on, kuinka nopeasti saamme uuden tuotteen markkinoille. Uskon erittäin vahvasti Lifan ja Haltonin yhdistettyyn osaamiseen. Vastaavaa kokonaisvaltaista ja eritoten nykyiset vaatimukset täyttävää toimivaa ratkaisua ei ole muilla.”

“Lifan tuotteet täydentävät mainiosti Haltonin Marinen erikoisosaa mista matkustajalaivojen, öljynporauslauttojen ja sotalaivojen ilmastointiratkaisuissa”, sanoo Haltonin Marine & Offshore –liiketoiminta-alueen johtaja Ville Laine. “Tavoitteemme on kumppanuuksien avulla parantaa samanaikaisesti laivojen sisäilmaolosuhteita ja turvallisuutta, olipa kyse sitten paloturvallisuudesta tai hygieniasta”.

Uudenlainen ratkaisu juuri oikeaan aikaan

Lifan 3G-suodatinjärjestelmä voidaan asentaa laivan ilmastointijärjestelmään erillisenä yksikkönä, tai integroida Haltonin älykkääseen hytti-ilmastointiratkaisuun. Järjestelmä suodattaa huoneilmasta ilman välityksellä kulkeutuvat hiukkasmaiset epäpuhtaudet, VOC-yhdisteet, otsonin ja hajut. Lifan 3G-järjestelmän suodatustehokkuus on yli 99,5% alle 0,1 µm hiukkasista ja yli 95% kaasumaisista epäpuhtauksista. Lifan ja Haltonin ratkaisuun kuuluu myös UV-valolla desinfiointi, sensorit paikka- ja turvallisuusvaatimusten mukaisesti sekä näiden toimintojen reaaliaikainen monitorointi huolto- ym. tarpeiden toteamiseksi.

Lifa ja Halton aktivoituvat oikeaan aikaan, sillä laivojen uudisrakennuksen laskusuhdanteessa nykyinen laivakanta on hyvin potentiaalinen markkinasegmentti. Terveellisyys- ja turvallisuustason parantaminen on erittäin ajankohtaista. Kaikkialla maailmassa kiristyvät sisäilman laatuvaatimukset luovat jatkuvasti lisää markkinapotentiaalia, jonka tarpeet HALTON LIFA 3G-tuotteet tulevat nopeasti täyttämään.

Oy Lifa Air Ltd on perustanut tuotantoyksikön Mikkeliin

14.6.2004

Oy Lifa Air Ltd on perustanut tuotantoyksikön Mikkeliin syyskuussa 2003. Samanaikaisesti aloitettiin työntekijöiden koulutus työvoimapoliittisena aikuiskoulutuksena.
Koulutus kestää 3 kk, jona aikana henkilöt perehdytetään Oy Lifa Air Ltd:n kehittämään uuteen high-tech teknologiaan. Koulutuksessa painotetaan myös sisäistä yrittäjyyttä ja tiimityötaitoja.

Kurssilla opiskelee 8 henkilöä, jotka tulevat työllistymään opiskelun päätyttyä Mikkelin yksikköön. Kurssilaiset ovat motivoituneita ja haluavat kehittää omaa osaamistaan tuotannon tavoitteiden edellyttämällä tavalla.

Tuotantoyksikön sijaintipaikan valintaan vaikutti Mikkelin kaupungin tarjoamat palvelut ja sidosryhmät. Elinkeinotoimen, TE-keskuksen ja työvoimahallinnon ripeä toiminta ja asioiden käsittely edesauttoivat yrityksen sijoittumista Mikkeliin. Myös yrityksen tarvitseman alihankintaverkoston kartoituksessa kaupunki antoi merkittävän tuen. Sijaintipaikasta käytiin neuvotteluja myös muiden kaupunkien kanssa.

Tuotanto aloitetaan huonekohtaisten tuloilmasuodattimien eli 3G-suodattimien valmistuksella. 3G-suodatin suodattaa kaikki 0,1 mikrometriä suuremmat mikrobit, homeet, bakteerit ja virukset mm. SARS-viruksen. Lisäksi suodatin suodattaa isomolekyyliset kaasumaiset epäpuhtaudet kuten hermokaasut. Seuraavassa vaiheessa tuotanto laajenee ilmanvaihtokanavapuhdistuksessa käytettäviin alipaineistajiin sekä liikuteltaviin ilmanpuhdistuslaitteisiin (3G mobile), joita on useita eri malleja.

Tämänhetkisten näkymien mukaan markkinat ovat erittäin voimakkaassa kasvussa maailmanlaajuisesti. Henkilökuntaa koulutetaan ja lisätään kasvun edellyttämään tahtiin.

Messut & Konferenssit

1.-2.2.2017
Dconex Essen, Germany
15.3.2017
Indoor Air Quality, Helsinki, Finland
20.-22.3.2017
NADCA annual meeting, Orlando, USA
© Lifa Air Ltd